Još malo do početka rada nove pijace u Panteleju

Još malo do početka rada nove pijace u Panteleju

Posle kraće pauze, ovih dana su nastavljeni radovi na izgradnji pijace na Panteleju.

Direktor JKP Tržnica u Nišu Goran Đorđević kaže da se čekala građevinska dozvola i čim je dobijena, radovi su nastavljeni.

– Ovo je početak završetka pijace na Panteleju. Očekujemo da u narednih desetak dana sve bude gotovo, tu mislim na završni sloj asfalta, nakon čega Tržnica Niš može da krene sa raspisivanjem tendera za izradu montažnih objekata, kaže Đorđević. U narednih par meseci očekujemo potpuno funkcionalnu pijacu na Panteleju. Na moje zadovoljstvo, našeg grada i same Tržnice, biće ovo jedna prelepa pijaca na lokaciji koja je potrebna svim meštanima ovog dela grada.

Koliko je objekata, odnosno tezgi planirano da bude na ovom prostoru?

– U planu je 14 montažnih objekata, dimenzija 4×4 metra. Pored toga, biće još nekih osam objekata koji su neophodni za funkcionisanje same tržnice. To su hala za prodaju mlečnih proizvoda, kao i naša upravna zgrada gde će biti naši zaposleni i higijeničari. Za početak, ističe direktor Tržnice, s jedne strane će biti samo ograda, a u centralnom delu te pijace planira se postavljanje 80 do 120 tezgi, u zavisnosti od potreba naših zakupaca, odnosno prodavaca. U planu je da sa jedne strane bude pešačka zona, dok će sa južne strane pijace biti ulica koja se spaja sa glavnom ulicom i tu će biti prilaz i automobilima i distributivnim vozilima.

Direktor najavljuje i radove na Bulevarskoj pijaci, tako da će prodavci koji su sada tamo, u vreme izvođenja radova preći da rade na novu pijacu u Panteleju.

– Od 1. septembra počeće rekonstrukcija pijace Krive livade na Bulevaru Nemanjća i raduje me to što će u vreme kada krenu radovi na bulevarskoj pijaci, biti spremna za početak rada ova pijaca na Panteleju, tako da ćemo svim našim zakupcima omogućiti da pređu na ovu pijacu i na taj način ne prave vakum u svom radu tokom zimskih meseci, kada će ta pijaca na Bulevaru biti potpuno zatvorena, rekao je Đorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *