Kazna za prikrivanje tablica od 20 do 80 hiljada dinara

Kazna za prikrivanje tablica od 20 do 80 hiljada dinara

Od kako je krenulo sa radom „Oko sokolovo“ na niškim ulicama zabeleženo je više od 20 hiljada prekršaja. Novom odlukom o komunalnom redu za vozače koji prikrivaju registarske tablice predviđene su kazne u iznosu od 20 do 80 hiljada dinara.

Svi vozači u Nišu koji na ovaj ili slične načine pokušavaju da prikriju registarske oznake od sada će biti strogo sankcionisani.

– U toku dana nailazili smo na 20 takvih primera, gde ljudi prikrivaju svoje registarske oznake i nalepnice. U narednom periodu kažnjavaće ih patrole Komunalne milicije, koje će po dojavi sistema „Oko sokolovo“ izlaziti na teren i kažnjavati. Kazne za pravno lice za prikrivanje registarske tablice ili nalepnice biće 80.000 dinara, za odgovorno lice u pravnom licu 20.000, za preduzetnike 40.000 i za fizičko lice 20.000 dinara, kaže Dejan Kovačević, koordinator Komunalne milicije u Nišu.

Međutim, mnoge Nišlije su nezadovoljne zbog čega su u ovom gradu nedavno organizovani protesti.

Od kada je krenuo sa radom sistem „Oko sokolovo“ na niškim ulicama zabeleženo je 20.124 prekršaja. Vozači su najčešće dobijali kazne zbog parkiranja na trotoaru, na prilazima kućama i stambenim zgradama, kao na zelenim površinama, zbog čega je doneta nova odluka.

Izmenama odluke o komunalnom redu propisana je i zabrana parkiranja na javnim zelenim površinama, a kazna je 10.000 dinara, kaže Kovačević.

Dobra vest je, kažu nadležni, da se broj prekršaja smanjuje. Tokom oktobra bilo je od 300 do 400 prekršaja na dnevnom nivou, a sada taj broj ne prelazi stotinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *