Kiša i grmljavina na jugu

Kiša i grmljavina na jugu

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) najavio je u naredna 3 sata pljuskove sa grmljavinom u Sremu, Banatu i Pomoravlju, kao i na istoku i jugoistoku Srbije.

Pljuskova sa grmljavinom biće i na jugu Bačke, a oluja sa grmljavinom i jakim pljuskovima koja je zahvatila Novi Sad premeštaće se preko Fruške gore ka Sremu, saopštio je RHMZ. Preovladavaće severno i severoistočno visinsko strujanje, pa će se i padavinski sistemi premeštati od severa prema jugu. U četvrtak će u većem delu Srbije biti vrlo nestabilno, uz pljuskove sa grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske oluje.

Početkom juna Srbija će nalaziti između vrele vazdušne mase sa juga i jugoistoka gde će temperature ići i preko 35°C i znatno svežije sa severozapada i iz oblasti Alpa, što ćw stvoriti ideale uslove za lokalne grmljavinske oluje.

Maksimalna temperatura za vikend će biti do 30°C, potom sledeće sedmice u padu. Početak juna doneće Srbiji nestabilno vreme i prosečno toplo vreme za ovo doba godine, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *