Koncert Dragane Moles u Narodnoj biblioteci u Nišu

Koncert Dragane Moles u Narodnoj biblioteci u Nišu

Svi ljubitelji ruske klasične muzike u Nišu imali su danas priliku da uživaju u koncertu operske pevačice Dragane Moles. Besplatan koncert pod nazivom “Duge ruske noći” održan je u Ruskom kutku u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”.

Maestralnim izvođenjem ruskih pesama, operska pevačica Dragana Moles ostavila je nišku publiku bez teksta. Ruski kompozitori oduvek su bili inspiracija mnogim umetnicima, zato i nije čudno što je koncert počeo upravo pesmom “Noć” Petra Iliča Čajkovskog.

– Volim Čajkovskog i volim da pevam rusku kamernu muziku. Čajkovski je posvetio mnogo pesama noći i htela sam da napravim koncert gde će se posmatrati noć iz različitih aspekata. Htela sam mali kamerni prostor, jer je ova muzika puna nijansi i emocija, kaže operska pevačica Dragana Moles.

Koncert je organizovan u Ruskom kutku, koji je otvoren 2017. godine u Nišu i jedan je od najvećih u Srbiji.

– Nama posebnu čast čini veliki broj ljudi koji je ovde prisutan. Nadamo se da u vremenu kada čovek sve manje svoj duhovni i životni oslonac, da tako kažem, traži u kulturi i duhovnosti, upravo mi svedočimo da je kultura svima nama neophodna i da ona prevazilazi sve probleme, kaže direktorka Narodne biblioteke “Stevan Sremac” Sonja Šuković.

Ljubitelji klasične muzike su uživali, a uz poznati niški sopran nastupala je i pijanistkinja Jelena Deljanin Aleksić.

Koncert je organizovala Narodna bibliteka “Stevan Sremac” u saradnji sa Ruskim centrom za nauku i kultruru Beograd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *