Letnji red letenja

Letnji red letenja

Letnji red letenja počeo je od 26. marta i trajaće do poslednje nedelje oktobra.

Dušan Knežević, direktor aerodroma Konstantin veliki u Nišu kaže da u aprilu očekuje povećanje broja letova ka određenim destinacijama.

– Do sada smo za Beč imali četiri leta nedeljno, sada će leteti sedam puta nedeljno, takođe i let ka Bazelu, umesto dva puta leteće četiri puta nedeljno. Od juna meseca, očekujemo sezonske linije koje će ići ka morskim destinacijama, za Tivat, Atinu i Krf. Do Tivta i Atine će leteti dva puta nedeljno, do Krfa tri puta nedeljno. Ove godine očekujemo i veliki broj čarter letova iz Niša. Za sada imamo najavu da će prvi put iz Niša biti i let ka Tunisu i očekujemo da ti letovi krenu od 17. juna. Do sada smo imali Hurgadu, Antaliju I Alanju, a sada će u ponudi biti i Tunis.

– 2019. godina bila je rekordna ne samo za niški aerodrom, već za avijaciju na globalnom nivou, čak 422.000 putnika prošlo je kroz naš aerodrom, ističe Knežević. Prošle godine bilo je oko 390.000 putnika i očekujemo da ove godine prebacimo rekord iz 2019. godine. Do sada imamo 85.000 putnika. Definitivno je situacija znatno bolja u odnosu na prošlu godinu, zbog pandemije korona virusom, kaže direktor niškog aerodroma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *