Konkurs za obnovu krovova i fasada otvoren do 22. februara

Konkurs za obnovu krovova i fasada otvoren do 22. februara

Nišlije koji žele da saniraju krovove, fasade, poprave liftove u svojim zgradama ili unaprede energetsku efikasnost, mogu da se prijave na javni poziv Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj grada Niša. Konkurs je otvoren do 22. februara, a mogu da se prijave stambene i stambeno-poslovne zajednice.

U javnom pozivu je navedeno da je za obnovu i popravku stambenih zgrada obezbeđeno 30 miliona dinara, s tim što će stambene zajednice moći da dobiju najviše milion dinara, odnosno do trećine ukupne vrednosti radova.

– Mi smo se zaista potrudili da pojednostavimo proceduru. Uslov je da stambena zajednica bude registrovana, da na svojim sednicama Skupština stanara donese zajedničku odluku da ulaze u ovakav projekat i prihvataju sufinansiranje od strane Grada i da apliciraju sa projektom sa kojim žele da dobiju sredstva, kaže Dušan Radivojević, direktor Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Grada Niša.

Neki od kriterijuma su hitnost popravke, namena objekta i ranije intervencije na zgradi. Rang-lista bi trebalo da bude sastavljena i dostavljena Gradskom veću u roku od 15 dana nakon zatvaranja konkursa.

Konkursna dokumentacija za javni poziv može se preuzeti na internet stranici Grada Niša – www.ni.rs. i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj www.investnis.rs ili na šalterima Jedinstvenog upravnog mesta u ulici Nikole Pašića 24. Dodatne informacje mogu se dobiti putem mejla stanovanje@gu.ni.rs ili telefona 018/504 658.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *