Krijumčar izazvao nezgodu, tri migranta poginula

Krijumčar izazvao nezgodu, tri migranta poginula

Povodom saobraćajne nezgode u kojoj su tri osobe poginule, a više njih povređeno, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Vranju. Reč je o krujumčarenju migranata, u nastavku teksta prenosimo saopštenje Tužilaštva.

Dana 19.2.2024. godine, na državnom putu Preševo-Bujanovac, kod sela Aliđerce,opština Preševo, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su tri lica smrtno stradala, a 12 je povređeno, među kojima je i vozač. Povređenima je ukazana lekarska pomoć u određenim zdravstvenim ustanovama.

Do nesreće je došlo kada je osumnjičeni R.R. (1981. godište) iz sela Crnotince u nameri pribavljanja koristi, neovlašćeno obavljao tranzit 14 ilegalnih migranata iz Afričko-azijskih zemalja i usled neprilagođene brzine sleteo je sa puta, vozilo se prevrnulo, kada je došlo do smrti i povređivanja lica.

Uviđaj je obavio dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, Odeljenja u Bujanovcu. Prema osumnjičenom je naloženo zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, zbog krivičnih dela Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i Nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi (krivično delo iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva), navodi se u saopštenju.

Iz UKC Niš je saopšteno da su četiri pacijenta iz saobraćajne nezgode upućena iz zdravstvenog centra Vranje u UKC Niš.

Dete staro 15 godina je zbog politraume primljeno na odeljenje Dečje hirurgije. Lice staro 18 godina ima povredu grudnog koša.

Pacijent (37godina) sa politraumama, primljen je u jedinicu intenzivnog lečenja.

Pacijent star 47godina primljen je sa kontuzijom grudnog koša i nalazi se u stabilnom stanju, saopšteno je iz UKC Niš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *