Majka dala bubreg ćerki, uspešno se oporavljaju

Majka dala bubreg ćerki, uspešno se oporavljaju

Još jedan uspeh niških lekara! Prenosimo u celosti tekst sa društvenih mreža, koji je na svom profilu objavio direktor Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš prof.dr Dragan Milić.

„Svim majkama bih izbrisao bore,
učinio da očevi ih vole.
Davnu ljubav da im vrate,
i da mirno žive svoje sate.
Da sam ja netko.“ – Indexi (1972)

Naš narod ne kaže uludo da je „jedna majka“…. Mama Violeta poklonila je bubreg svojoj ćerki Anđeliji i tako joj podarila šansu za nov i normalan život. Mamin bubreg je kod Anđelije vratio u normalu izrazito povišene preoperativne vrednosti kreatinina i ureje (parametri koji pokazuju funkciju bubrega) sa 530 i 31 na 113 i 5 i to za nepuna 4 dana…

„Jedna je“ i dr Branka Mitić, glavni i jedini krivac što program transplantacije bubrega i dalje živi i opstaje u UKC Niš i pored brojnih problema koje ona uspešno i stoički rešava… Uspešna transplantacija bubrega, pored mnogih izazova koji uvek mogu dovesti do teških komplikacija, bila bi nemoguća bez dobre i temeljite pripreme „para“ koji se podvrgava transplantaciji.

Mama Violetu i ćerku Anđeliju dr Branka je pripremala čak 8 meseci za transplantaciju kako bi svi preduslovi bili tu… Nasih 5 hirurskih sati ne bi bili moguci bez dr Brankinih 8 meseci….

Hvala dr Branki Mitić i mami Violeti što su omogućili Anđeliji novi početak a svi mi sa klinike želimo im svu sreću u životu. Podrzimo program transplantacije kako bi pomogli svim onim bolesnicima koji čekaju svoju šansu za nov početak, napisao je prof.dr Dragan Milić.

Fotografije preuzete sa fb Dragan Milić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *