Memorijalni kup „Potpukovnik Goran Ostojić“ u Jagodini

Memorijalni kup „Potpukovnik Goran Ostojić“ u Jagodini

Delegacija Ministarstva odbrane, koju je predvodio pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Siniša Radović, položila je venac kraj spomen obeležja potpukovniku Goranu Ostojiću u Jagodini, u okviru 26. Memorijalnog kupa koji se organizuje u čast legendarnog komandanta 63. padobranske brigade potpukovnika Gorana Ostojića, koji je herojski dao život braneći svoju zemlju 1998. godine.

Vence kraj spomen biste položili su i članovi porodice Gorana Ostojića, delegacije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, 63. padobranske brigade, Udruženja veterana 63. padobranske brigade, predstavnici veteranskih udruženja i lokalne samouprave.

Manifestaciju, već tradicionalno, organizuje Udruženje veterana 63. padobranske brigade na čijem je čelu pukovnik u penziji Vidoje Kovačević.

Demo skokovi pripadnika 63. padobranske brigade završeni su atraktivnim prizemljenjem na terene u školskom dvorištu OŠ „Goran Ostojić“ u Jagodini, gde su potom prikazali borilačke veštine.

Mališani su oduševljeno pozdravili padobrance koji su u dvorište njihove škole spustili zastave Republike Srbije i 63. padobranske brigade i iskoristili priliku da se okušaju u streličarstvu.

Gosti su tokom memorijala obišli izložbu likovnih radova učenika OŠ „Goran Ostojić“, nastalih na četvrtoj likovnoj koloniji.

Potpukovnik Goran Ostojić rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju. Poginuo je 28. jula 1998. u rejonu Juničkih planina, komandujući jedinicama 63. padobranske brigade u sprečavanju ilegalnog naoružavanja terorističkih snaga i njihovo ubacivanje iz Albanije na Kosovo i Metohiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *