Mihajlović: Nove pogodnosti za penzionere

Mihajlović: Nove pogodnosti za penzionere

Ove godine 178 Nišlija dobilo je pravo na sufinansiranje energetske sanacije porodičnih kuća. Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović posetila je danas u Nišu dva domaćinastva koja su ostvarila ovo pravo i tom prilikom istakla da će penzioneri koji se prijave za energetsku sanaciju imati posebne pogodnosti.

Na kući porodice Stefanović u Nišu u toku su radovi na ugradnji materijala za termičku izolaciju zidova. Na ovaj način država pomaže njenim građanima ali i izgrađuje novi infrastrukturni energetski kapacitet, poručila je ministarka rudarstva i energetike i dodala će u narenom periodu biti raspisani novi konkursi.

Ministarstvo je obezbedilo posebnu pogodnost za penzionere, te će oni koji se prijave za subvencije za energetsku efikasnost svoj deo plaćati u više mesečnih rata, kazala je Mihajlović.

Prošlogodišnji pilot-projekat unapređenja energetske efikasnosti domaćinstvima donosi uštedu od 20 do 30 odsto energije.

Ove godine više od 400 Nišlija se prijavilo, a ugovore je dobilo 178, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Novi konkurs za energestku sanaciju biće raspisan u narednom periodu a nadležni poručuju da građani koji su jednom dobili subvencije za zamenu stolarije, postavljanje izolacije ili ugradnju solarnih panela, mogu da se prijave ponovo za neku drugu meru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *