Nema više pretrčavanja na Vizantijskom bulevaru

Nema više pretrčavanja na Vizantijskom bulevaru

Još jedna zaštitna ograda u dužini od oko 250 metara postavljena je na  Vizantijskom bulevaru. Pešačka zaštitna ograda doprineće  povećanju bezbednosti pešaka i povećanju protočnosti u dinamičkom saobraćaju. Ograde će sprečiti zastoj u saobraćaju, stvaranje gužvi. JKP Parking servis izvodi građevinske radove na postavljanju ograde, nabavljene su preko Saveta za bezbednost saobraćaja, na čiji je program dala saglasnost Agencija za bezbednost saobraćaja.

Na saobraćajnicama bulevarskog tipa biće postavljene ograde. Ovo je najkritičnija deonica. Svedoci smo svakodnevnog pretrčavanja pešaka, van pešačkog prelaza, kaže Dejan Dimitrijević, direktor Parking servisa.

Građani koji tu žive podržavaju postavljanje zaštitne ograde i kažu da
najpre mi građani treba da se disciplinujemo, jer kažu da ovde i poreed ograničenja od 30 km na sat, pojedini bahati vozači voze i 100 na sat. Sve zavisi od vozača. Imam 82 godine i baš sam par puta na pešačkom izbegao smrt, jer pojedini jure i ne zanima ih pešački prelaz, kaže ovaj Nišlija. Podsećamo, do sada su na tri deonice u gradu, na Bulevaru
Nemanjića, postavljene zaštitne ograde. I ova ograda na Vizantijskom bulevaru će biti oplemenjena zelenilom, najavljuju nadležni.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *