Niš: Opozicija pregleda materijal u GIK-u

Niš: Opozicija pregleda materijal u GIK-u

Predstavnici niške opozicije stigli su u prepodnevnim satima ispred Gradske izborne komisije u Nišu, kako bi nastavili sa pregledanjem glasačkog materijala. Kako su rekli, ne očekuju nikakve probleme jer po zakonu, do večeras imaju rok za pregledanje izbornog materijala.

Ovo je nastavak pregleda izbornog materijala koji smo započeli pre nekoliko dana, okončali ga predajom prigovora za 35 biračkih mesta gde smo našli frapantno  kršenje zakona i povredu izbornog prava, kaže prof.dr Tamara Mileković Kerković sa liste Biramo Niš.

Mi svi imamo potvrdu da možemo da uđemo i nastavimo sa gledanjem izbornog materijala. Do sada smo pogledali nekih stotinak džakova, preostalo je još tih 97. U odnosu na ono što smo našli u tih 100, sigurni smo da ćemo još mnogo toga naći jer ovo je zaista epska krađa, rekla je prof.dr Tamara Mileković Kerković, koja je sa kolegama čekala da uđu u prostorije Gradske izborne komisije u Nišu.

Milenković Kerković je govorila o daljim koracima, pošto je rok za prigovor istekao.

Imamo mogućnost da tu izbornu krađu koju smo već pokazali javnosti, da je dokažemo u potpunosti pregledom materijala, to je jako bitno i hoćemo da građani vide i da znaju, građani čitave Srbije, kaže Milenković Kerković.

Niš ključa, iz cele Srbije nas zovu i pitaju da li treba da dođu u pomoć, a mi hoćemo da okončamo pravnu borbu da bismo mogli da preduzimamo dalje korake. Cilj je da kandidati sa liste Biramo Niš, prvih dvadesetak, dođu i pomognu da ovo što još imamo pogledamo. Nalazili smo strašne stvari, našli smo da je mnogo više listića na izbornim mestima nego što je to u zapisniku, u džakovima naravno, pronašli smo prepravljane brojeve za vladajuću stranku i za Rusku stranku, našli smo nevažeće listiće među onima koji su se brojali za SNS, naše važeče listiće koji su brojani za Srpsku naprednu stranku, dakle, očit je bio nalog da se podigne prvi broj na listi i Ruska stranka, izjavila je Tamara Milenković Kerković.

Opozicija ima rok večeras do 20 sati za pregledanje izbornog materijala i najavljuju  da će o svemu obavestiti javnost. Podsećamo, U Nišu su i opozicija i lista oko SNS proglasili pobedu, tako da građani još uvek čekaju zvaničnu informaciju, odnosno oglašavanje Gradske izborne komisije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *