Nišlije ne kriju zadovoljstvo zbog ukidanja kovid propusnica

Nišlije ne kriju zadovoljstvo zbog ukidanja kovid propusnica

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa odlučio je da ublaži sve epidemiološke mere. Kovid propusnice u ugostiteljskim objektima, koje su uvedene krajem oktobra prošle godine, biće ukinute od subote 12.marta, dok nošenje maske ostaje „na nivou preporuke“ u zatvorenom prostoru. Građani Niša kažu da je krajnje vreme se ovakve mere ublaže.

Hvala Bogu da je i tome došao kraj, nadam se da će sada sve biti u redu i da neće u nekom narednom periodu nailaziti novi virusi.
Ja iskreno mislim da je sve ovo bilo bespotrebno. Ljudi su se normalno ponašali, poštovale su se mere, čak imam i primedbu kad je bilo vanredno stanje što su ograničili nama penzionerima kretanje, mislim da je sve to bilo nepotrebno.
Zadovoljstvo zbog ove odluke ne kriju ni mladi.
Konačno mogu da izađem u grad i ne gledam na sat.
Podsetmo, Krizni štab je usvojio i preporuku o uvođenju četvrte doze vakcine pet meseci nakon treće doze, a preporučuje se i treća doza za decu od 12 do 18 godina. Na skupovima u zatvorenim prostorijama ukida se limit broja osoba, tako će od subote svi bioskopi i pozorišta moći da rade po normalnom režimu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *