Nišvil i ove godine u Nišu

Nišvil i ove godine u Nišu

Najveći džez festival u Evropi Nišvil i ove godine biće održan u Nišu, uprkos prvobitnim najavama organizotora festivala da u 2023. godini neće biti u Srbiji zbog nedostatka novca. Grad je uvećao budžet za pet miliona dinara, tako da on sada iznosi 35 miliona.

Iako je bilo najavljeno da će se najveći džez festival iseliti iz Srbije zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi, organizatori su ipak pronašli rešenje sa predstavnicima grada. Na sastanku je dogovoreno da će festival iz budžeta dobiti gotovo ista sredstva kao pre epidemije koronavirusa.

– U petak smo doneli odluku, nakon dopisa iz Kabineta gradonačelnice, danas usvajamo program i krećemo u organizaciju svega. Drago mi je da smo prevazišli problem koji smo imali, a koji je štetio svima, kaže Ivan Blagojević, direktor Nišvila.

On ističe da je rešen i drugi nesporazum sa Gradom, koji je, kako kaže, nastao zbog “nestručnog tumačenja zakona od strane lokalne budžetske inspekcije”.

– U dogovoru sa Gradom smo potpisali ugovor da angažujemo licenciranu revizorsku kuću koja će pregledavati svu dokumentaciju i pravilan utrošak gradskih sredstava od strane Nišvila, tu mogućnost smo iskoristili u prošloj godini i prošli festival je pozitivno ocenjen, kaže Blagojević.

On ističe da je cilj da zaokruže 30 godina postojanja Nišvila u Nišu. Nakon sednice Saveta Nišvila, sledi potpisivanje ugovora sa 116 izvođača koji će ovog leta nastupiti na niškoj Tvrđavi, a od 10. februara počeće i prodaja karata, u okviru koje će prvih 500 kompleta moći da se kupi po beneficiranoj ceni.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *