Novine u projektnom sufinansiranju medijskih sadržaja

Novine u projektnom sufinansiranju medijskih sadržaja

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija organizovalo je danas u Nišu obuku o primeni Zakona i Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Na interaktivnoj obuci, prisutni medijski radnici upoznali su se sa Pravilnikom, koji bliže uređuje sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Predstavljene su novine u izgledu i sadržini obrasca za podnošenje biografija, kriterijumi bodovanja na osnovu podnetih biografija, izgled i sadržina obrasca za podnošenje projekata… Prezentovani su i  kriterijumi za ocenjivanje projekata, način rada i odlučivanja komisije i sve ostale novine koje očekuju aplikante za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja.

Od naredne godine, kako je danas najavljeno, biće uspostavljen Jedinstven informacioni sistem, što će, pored ostalog, znatno pojednostaviti proceduru apliciranja.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija će obuku za zaposlene u medijima organizovati i u  Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *