Održana hitna sednica Skupštine Grada Niša

Održana hitna sednica Skupštine Grada Niša

Odbornici Skupštine Grada Niša izglasali su danas, na hitnoj sednici, odluku o vraćanju u državno vlasništvo dva pašnjaka koja se nalaze u selima Gornji Matejevac i Jasenovik.

– Pašnjaci i utrine o kojima je reč nisu korišćeni shodno nameni, jer je zemljište državno i nije moglo biti dato u zakup, kazala je načelnica Uprave za imovinu i održivi razvoj Ružica Đorđević.

– Zakup se radi jedino javnim nadmetanjem i jedino ga država sprovodi, ali preko lokalne samouprave. Uskoro ćemo mi imati konkurs, odnosno javno nadmetanje, kojim će to zemljište biti dato u postupak nadmetanja i omogućiće se pravnim i fizičkim licima da u postupku licitacije ostvare pravo zakupa na nekoj od ovih parcela, dodaje Đorđević.

Sa druge strane, predstavnici opozicije smatraju da su i sednica i odluka protiv Zakona.

– Ono što je najveći problem jeste to što se ne zna namena. Član Statuta grada Niša jasno kazuje da su gradske opštine te koje se staraju o pašnjacima. Mi nemamo mišljenje GO Pantelej, kada je reč o 90 hektara zemljišta, kaže Miodrag Stanković iz koalicije „Niš, moj grad“.

30. Sednica Skupštine Grada sazvana je po hitnom postupku jer je Pravilnikom definisano da se izmene i dopune Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Niša mogu vršiti najkasnije do 30. aprila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *