Otvorena Mala scena Narodnog pozorišta u Nišu

Otvorena Mala scena Narodnog pozorišta u Nišu

Mala scena Narodnog pozorišta u Nišu svečano je otvorena danas. Ministarka kulture Maja Gojković rekla je da je ovo prva novoizgrađena pozorišna scena u našoj zemlji nakon više decenija. Gojković je dodala da država investiranjem 1,27 miliona evra u ovaj projekat pokazala koliko su ulaganje u kulturu i njena decentralizacija bitni za ukupni kvalitet života u jednom gradu i državi.

Danas se ispisuju nove stranice istorije i otvara jedno značajno poglavlje ne samo za Narodno pozorište i grad Niš, već i za čitavu kulturnu scenu Nišavskog okruga i naše zemlje, istakla je Gojković. Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović je podsetio na početke teatra u Nišu i naglasio da zgrada nikad nije temeljno sređivana, do danas.

1938. godine završena je zgrada Narodnog pozorišta Niš, a 1956. dograđena i od tada do danas nikad temeljno nije sređivana. Zato je ovo veliki trenutak. Nije svakidašnja situacija da se gradi pozorište“, naglasio je direktor Narodnog pozorišta. Ideja o izgradnji Male scene je bila duža od pet decenija. Zahvaljujući novoj pozorišnoj sali od 72 mesta, u niškom teatru će konačno moći da se rade dve predstave paralelno, samim tim biće više ponuda za publiku.

Na svečanom otvaranju Male scene odigrana je predstava „Sladoled“ Mira Gavrana, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Upravnik Pozorišta je najavio da će prva premijera na novoj sceni biti u režiji Nevene Dimitrijević, kojoj će to biti diplomska predstava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *