Osamnaestogodišnji Marko Todorović prvi doplivao do Časnog krsta u Nišu

Osamnaestogodišnji Marko Todorović prvi doplivao do Časnog krsta u Nišu

Učenik Medicinske škole osamnaestogodišnji Marko Todorović prvi je doplivao do časnog krsta u Nišu. Već 14 godina trenira plivanje i kaže da mu je ovo bila velika želja.

“Ovo je prvi put da učestvujem i ne plivam zbog nagrade, ovo je moja želja od malena i drago mi je što se napokon ostvarila”, kaže Marko.

Ove godine bilo je 19 učesnika, a za Bogojavljenski krst plivale su i dve dame. Novinarka Jadranka Tasić učestvovala je prvi put, kako kaže, da bi pokazala da šta mogu da urade žene i u šestoj deceniji.

“Ovo sam uradila pre svega zbog poštovanja tradicije, ali i da bih proverila svoje granice. Plivanje nije ono što ja volim, ja trčim planinske trke duže od 100 milja, tako da je ovo bila neka druga vrsta izazova za mene”, kaže Jadranka.

Pobednik Bogojavljenskog plivanja dobio je novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak, a za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade. Posle dvogodišnje pauze održavanja manifestacije bez prisustva publike, usled epidemiološke situacije, Nišlije su ove godine ponovo sa tribina bodrile plivače. Najveća niška opština Medijana ovu manifestaciju organizovala je u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom Čair, Ronilačkim klubom NAISSUB i Udruženjem golubara “Car Konstantin”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *