Period mladog meseca i narodna verovanja

Period mladog meseca i narodna verovanja

Prema narodnim verovanjima, Mesec je taj koji nas usmerava kad bi trebalo da se odvažimo i napravimo „velike rezove“, a kad da se pritajimo i sačekamo povoljniji trenutak da bi nam ono što želimo da uradimo išlo za rukom.

Mlad Mesec daje pojačanu intuiciju, što može biti vrlo korisno kada treba da se donese neka odluka. Pored toga, ovo je i vreme kada je dobro krenuti sa odbacivanjem nekih loših i štetnih navika. Smatra se da moć koja se krije u Mladom Mesecu je više puta jača nego sile koje se osećaju u drugim periodima.

Ovo je pravo vreme da poželite nešto o čemu dugo maštate!

U ovom periodu trebalo bi da se okrenemo ka sebi i da se zapitamo šta je ono što bismo želeli da promenimo, na čemu bi trebalo da poradimo da bi naš život bio kvalitetniji i bolji i koga bi trebalo da isključimo iz života, jer osećamo da nam „krade energiju“.

Ovo je idealno vreme za boravak u samoći i ličnom preispitivanju. Takođe, ppstoji verovanje da je mlad Mesec odličan za započinjanje novih poslova, za sejanje bašte, za početak gradnje kuće i kupovinu većih stvari u kući, za venčanja i krštenja… Izbacite stare stvari iz kuće i obavezno nekome nešto poklonite.

A mi bismo dodali, uživajte svakako u prirodnim pojavama, a da li ćete verovati ili ne u narodna kazivanja, odluka je samo vaša!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *