Pripadnici Gorske službe obradovali mališane na Dečjoj klinici u Nišu

Pripadnici Gorske službe obradovali mališane na Dečjoj klinici u Nišu

Da novogodišnji praznici zaista budu čarobni i deci koja se leče na dečjim klinikama i ove godine pobrinuli su se pripadnici Gorske službe spasavanja u Nišu. Oni su se u kostimima Deda Mraza spustili sa krova zgrade Dečje klinike kako bi najmlađim pacijentima uručili praznične poklone.

Novogodišnji paketići za mališane koji će praznike provesti na Dečjoj klinici u Nišu ove godine stigli su par dana ranije. Hrabar potez pripadnika Gorske službe spasavanja izmamio je osmehe na licima mališana.

“Osećaj je neopisiv kad za tako kratko vreme usrećite mnogo mališana i olakšate im teške trenutke koje provode u bolnici. Nama je zadovoljstvo da učestvujemo u ovakvim akcijama, pre svega da bismo pokazali mališanima da smo uvek tu za njih”, kazao je načelnik Gorske službe spasavanja Uroš Smiljanić.

Pripadnici Gorske službe spasavanja drugu godinu zaredom na ovaj način ulepšali su im bolničke dane, a pomoć dečjim klinikama je uvek potrebna.

“Potrebno je mnogo toga, ali radimo na tome. Znamo da ćemo uskoro dobiti magnet i skener koji će biti samo za Dečju kliniku. Uradićemo sve da taj deo dečjeg lečenja u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu bude što bolje sagledan” kaže prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš.

“Nažalost, klinika je ovih dana puna i radi punim kapacitetom jer ima mnogo infekcija među decom i veliki broj zahteva hospitalizaciju. Mi očekujemo da ćemo sledeće godine da uđemo u plan rekonstrukcije Dečje klinike, kako bi se obnovili sanitarni čvorovi i podovi”, kaže rukovodilac Klinike za pedijatriju UKC NIŠ prof. dr Jelena Vojinović.

Paketiće će, osim u Nišu, dobiti i mališani u još nekoliko bolnica na jugu Srbije, a želja donatora je uvek ista- da deca što pre ozdrave i praznike provedu kod kuće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *