Protest i blokada saobraćaja zbog izgradnje parkinga pored OŠ Sveti Sava u Nišu

Protest i blokada saobraćaja zbog izgradnje parkinga pored OŠ Sveti Sava u Nišu

Zbog izgradnje parkinga pored Osnovne škole Sveti Sava, Nišlije su sinoć nakratko blokirale saobraćaj na kružnom toku na Bulevaru Nemanjića. Oni su se prethodno okupili na prostoru gde je grad započeo gradnju parkinga sa 200 parking mesta.

Protest je organizovao Savet roditelja škole, a članovi tog saveta kazali su da je skup organizovan sa jednim jedinim ciljem, da bi se zaštitila bezbednost i zdravlje dece.

– Mi u 21. veku imamo veliki problem zagađenja i moramo da uradimo sve zbog naše dece, kako bismo taj problem rešili. Ono što razvijene zemlje u svetu rade jeste pretvaranje parking mesta u zelene površine, kod nas je nažalost to suprotno, kaže Mladena Lukić.

Parking je udaljen samo 20 metara od osnovne škole i ne postoji nikakva zaštitna ograda između školskog dvorišta i prostora na kome rade bageri i kamioni.

– Naš zahtev je jednostavan, ne želimo parking ovde pored škole. Ovde može da bude park za decu, igralište, sportski tereni, bilo šta što deca mogu da koriste, kaže Miljana Ristović Lukić.

Iz Grada kažu da izgradnja nije protivzakonita i da će parking biti ograđen, a biće posađene i tuje koje će sprečiti zagadjenje i buku unutar školskog dvorišta.

Zbog najavljene gradnje parkinga građani Niša su u prethodnom periodu dva puta protestovali i organizovali potpisivanje peticije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *