Protest prodavaca sa Kvantaške pijace

Protest prodavaca sa Kvantaške pijace

Prodavci sa Kvantaške pijace u Nišu blokirali su danas na sat vremena saobraćajnicu prema Niškoj Banji. Oni protestuju zbog vanpijačne prodaje koja ugrožava njihovu zaradu. Posle više bezuspešnih obraćanja nadležnima da spreče nelegalnu trgovinu, blokirali su saobraćaj kako bi skrenuli pažnju na svoje probleme. Ukoliko se problem nelegalne trgovine ne reši, za sutra najavljuju tročasovnu blokadu puta. Danas se saobraćaj prema Niškoj Banji odvijao dvosmerno u jednoj traci, dok je trajala blokada prodavaca.

Dve decenije Marija Jovanović radi na kvantašu i uredeno plaća zakup i sve dažbine državi, ali sada je posao stao jer se otkup robe od proizvođača vrši noću na niškoj zelenoj pijaci i prodavci koji svoju robu donose na kvantaš, nema kome da je prodaju. Oni kažu da se nelegalna ili trgovina na crno obavlja oko ponoći u ulici Đuke Dinić u Nišu i da su ugroženi oni koji svoje obaveze uredno izmiruju.

– Oko 130 hiljada dinara prodavci plaćaju godišnji zakup mesta na kvantašu i sada su primorani da budu tu jer su novac dali unapred, kaže jedan od prodavaca koji blokiraju saobraćaj, Srđan Marinković.

A do rešenja problema, žalosna slika na kvantašu- puni kontejneri pokvarenog voća i povrća koje ne može dugo da stoji na vrućini.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *