Opet lažna dojava o bombi u školi

Opet lažna dojava o bombi u školi

Serija lažnih dojava o bombi u Nišu ne jenjava. Posle jučerašnjih dojava da su bombe podmetnute na šest lokacija u gradu, danas je osnovnoj školi Sveti Sava ponovo stigla pretnja o podmetnutoj bombi. Deca i zaposleni su bezbedno evakuisani, a kontradiverziona jedinica policije utvrdila je da reč o još jednoj lažnoj dojavi.

Prepodnevna smena je prešla na on line nastavu zbog lažne dojave o bombi, ali je najvažnija bezbednost dece i zaposlenih, kaže direktorka škole Sanela Tarana. U ovakvim situacijama, najveći problem je zaposlenim roditeljima čija su deca u boravku i koji moraju izaći s posla kako bi došli po decu.

Majka jedne učenice kaže da smo svi već umorni od lažnih dojava i nesavesnih pojedinaca koji unose stres i uznemirenje deci i roditeljima. Morala je, kaže, da nađe zamenu na poslu kako bi došla po svoje dete. Problem je i to što o detetu nema ko da brine kod kuće, zato smo je i upisali u boravak, kaže majka. Učiteljica Evica Manić kaže da je ovo drugi ili treći put da ih uznemiravaju lažnim dojavama i da se na ovaj način priređuje svima veliki stres, a remeti se i nastava. Učitelji su sa decom bili u parku sve vreme i čekali da roditelji dođu po njih.

Pretnja bombom stigla je mejlom oko 9 i 30. Poilicija je brzo stigla i nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno je da je reč o lažnoj dojavi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *