Protest radnika: Dobili smo samo prazna obećanja

Protest radnika: Dobili smo samo prazna obećanja

Bivši radnici propalih niških firmi – Elektronske industrije, Mašinske, Jastrepca, Gradjevinara, Đuke Dinić, Niteksa i drugih preduzeća protestovali su i danas ispred Gradske kuće u Nišu zbog neisplaćenih zarada.
Po izvršnim sudskim presudama, ima radnika kojima se duguje i do dva miliona dinara na ime neisplaćenih zarada. Sagovornik portala Odgovor, koji nije želeo da se predstavi, bio je radnik Elektronske industrije i kaže da su njegova potraživanja 1.800.000 dinara.
“ Ovo traje od 2009. godine. U početku smo protestovali svakog dana, a sada se okupljamo ispred Gradske kuće svakog petka”, kaže naš sagovornik. Pre tri, četiri godine su nam dali u dva navrata po 10.000, odnosno 20 hiljada i to je sve. Za sve to vreme, dobili smo samo prazna obećanja, kažu radnici. Nervozni i glasni, uz svađu i psovke, radnici nekadašnjih niških najpoznatijih firmi, istakli su su da je ovo još jedan u nizu bezuspešnih pokušaja da od gradske vlasti dobiju informaciju o svojim platama. Nakon propadanja najvećih društvenih firmi u Nišu, oko 9.000 radnika je ostalo bez isplaćenih zarada.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *