Renoviran treći sprat Kardiologije UKC Niš

Renoviran treći sprat Kardiologije UKC Niš

Na Klinici za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu potpuno je renoviran treći sprat, čime su znatno povećani smeštajni kapaciteti i poboljšani uslovi za lečenje pacijenata.

Pacijenti će sada imati bolje uslove za lečenje, a plan je da se renovira cela zgrada niške kardiologije, stara više od 100 godina, rekao je direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

Na niškoj kardiologiji rade se sve metode koje se rade u Evropi i svetu. U planu je i nabavka novih ultrazvučnih aparata. Ovo je veliki dan za nas, rekao je Perišić.

Osim što će omogućiti bolji kvalitet lečenja naših pacijenata i uslove smeštaja, nama će olakšati rad, izjavio je rukovodilac Klinike za kardiologiju UKC Niš prof. dr Tomislav Kostić.

Završili smo nešto što smo započeli pre godinu i više dana, važno je zato što će pacijenti ovog dela Srbije, a ka nama gravitira oko 2,5 miliona ljudi, dobiti bolji prostor. U planovima koje imamo, to će biti nastavljeno. U međuvremenu, završen je tender za prvi i drugi sprat, očekujemo da u narednih mesec dana urade projekat i da posle krene renoviranje oba sprata, koje bi trebalo da bude završeno do jeseni, najavio je Perišić.

Nakon toga, organizovaćemo da iz novog Kliničkog centra prebacimo angio salu, treću, takođe u prostor ove zgrade, čime zaokružujemo prostor zbog elektrofiziologije jer Kardiologija jeste jedinstvena i nedeljiva i treba da bude u jednom prostoru. Krevete je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, potrošni materijal RFZO, ostala sredstva su nabavljena uz pomoć donatora i Uprave UKC.

Perišić je najavio izmeštanje Zavoda za urgentnu medicinsku pomoć (Hitna pomoć) na neku drugu lokaciju, ali nije precizirao gde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *