Repertoar Pozorišta lutaka u Nišu

Repertoar Pozorišta lutaka u Nišu
Foto: Pozorište lutaka u Nišu/Foto Selma

Tokom ove sedmice, na repertoaru Pozorišta lutaka u redovnim terminima četvrtkom u 18.00 časova i nedeljom u 11.30 su predstave „Kornjača i zec“ i „Princeza na zrnu graška“, dok će učenici osnovnih škola u sredu i četvrtak u podnevnim satima gledati predstavu „Vuk koji je ispao iz knjige“.

Četvrtak, 2. mart, 18.00
„Kornjača i zec“

Sem i Džim su poslednji predstavnici svojih porodica u hiljadugodišnjoj raspravi o tome ko je brži, zečevi ili kornjače. Obojica tako nadmeni i ponositi, nalaze se jednog dana na proplanku šume kako bi jednom za svagda trkanjem rešili ko je brži. Kada se trka, u kojoj obojica pobeđuju, završi, shvataju sav besmisao njihove rasprave i uviđaju da su prijateljstvo i sloga mnogo bitniji od ikakve trke.

Predstavu je režirao David Alić, a uloge tumače: Toma Bibić i Dejan Gocić.

Foto: Pozorište lutaka u Nišu/Foto Selma

Nedelja, 5. mart, 11.30
„Princeza na zrnu graška“

Bajka slavnog Andersena govori o princu koji je želeo da se oženi pravom princezom. Iako je dugo tražio, prava princeza je sasvim slučajno “ušla” u njegov život. Za razliku od originalne bajke, po zamisli darmaturga u ovoj izvedbi se pojavljuju i novi likovi, Miš i Grašak.

Predstavu je režirao Davor Dragojević, a uloge tumače: Biljana Radenković, Dejan Gocić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Nataša Ristić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *