Sajam „Moja frankofona karijera“

Sajam „Moja frankofona karijera“

Srednjoškolci i studenti koji uče ili studiraju francuski jezik imali su priliku da na sajmu “Moja frankofona karijera” steknu uvid u aktuelne trendove na tržištu rada i perspektive zaposlenja koje nude različite frankofone kompanije. Sajam profesionalne orjentacije organizovan je u Filozofskom fakultetu u Nišu u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

Više od 300 srednjoškolaca i studenata iz Srbije imalo je priliku da se upozna sa svim mogućnostima koje francuski jezik pruža za građenje karijere. Učesnici su razgovarali sa predstavnicima velikih francuskih kompanija, a sajam profesionalne orjentacije otvorio je Stanislas Pjere, direktor Francuskog Instituta u Srbiji.

– Francuski jezik je veoma bitan i zato danas pokušavamo svima da pokažemo da studenti koji uče ovaj jezik mogu da unapređuju svoju poslovnu karijeru. Francuski jezik nije samo književni, već je jako bitan i u poslovnom svetu – kazao je Stanislas Pjere.

Ovom prilikom Francuski institut u Srbiji donirao je knjige OŠ Učitelj Tasa i OŠ Car Konstantin kao znak zahvalnosti za njihov rad na promociji francuskog jezika i kulture. Vrednost donacije je 60 hiljada dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *