Subvencije od 90 odsto za socijalno ugrožene građane

Subvencije od 90 odsto za socijalno ugrožene građane

Novi javni poziv za subvencionisanje mera energetske efikasnosti u domaćinstvima uskoro će biti raspisan, a danas su u Gradskoj kući u Nišu dodeljeni ugovori vlasnicima domaćinstava koji su konkurisali za sanaciju kuća i stanova u prošloj godini. Čestitam na ovim ugovorima i zahvaljujem na upornosti, jer u u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, gde ste inače podnosili dokumentaciju, kažu da je bilo dosta komplikovanih procedura i da je bilo nedopunjenih zahteva, ali da ste zajedno uspeli da ostvarite ova prava koja vam grad i država daju, uz veliku zahvalnost Ministarstvu energetike, koje je pre nekoliko godina pokrenulo ovaj program, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski građanima koji su dobili subvencije i danas došli na potpisivanje ugovora.

Ovo je konkurs koji je bio predviđen za 2023. godinu, a novi konkurs će biti vrlo brzo raspisan, za sve građane koji su zainteresovani, najavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Novina u novom pozivu biće to da će socijalno ugrožene porodice imati mogućnost dobijanja subvencija od čak 90 odsto, najavila je gradonačelnica Niša. Zamena stolarije, fasade na kući ili stanu doprineće energetskoj efikasnosti i stručnjaci kažu da će u stanovima biti i do 7 stepeni toplije, a cilj je svakako ušteda energije. Kroz različite subvencije države i grada, kroz projekat energetske efikasnosti do sada je prošlo oko 700 porodica iz Niša, što nas posebno raduje i verujem da ćete i vi biti zadovoljni, rekla je Sotirovski na dodeli ugovora.

Građani su zadovoljni, jer sopstvenim sredstvima ne bi mogli da zamene stolariju ili urade fasadu. Kako je rekao jedan Nišlija, ovo je dobra prilika da polovinu sume finansira grad, jer od penzije ne bi on i porodica mogli da zamene stolariju koja je drvena i dotrajala, jer je stara skoro tri decenije. Dodaje i da će se značajna ušteda ostvariti preko manjih računa, nakon zamene stolarije na kući.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *