Teatar raskršća počeo sinoć u Nišu

Teatar raskršća počeo sinoć u Nišu

Četvrti festival balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“ počeo je sinoć u Narodnom pozorištu u Nišu.

Veliko je zadovoljstvo da četvrti put Grad Niš i Narodno pozorište imaju priliku da ugoste čitav niz velikih pozorišnih stvaralaca, velikih pozorišnih imena i da niška publika, ali I čitav ovaj region ima priliku da se upozna sa tim nekim velikanima I velikim pozorišnim predstavama, rekao je na otvaranju Spasoje Ž. Milovanović, direktor festivala i upravnik Narodnog pozorišta Niš.

Milovanović je podsetio da je od kraja prošle godine, ovaj festival postao i stalna gradska manifestacija, odnosno manifestacija od izuzetnog značaja za kulturu grada Niša, što je samo dokaz, kako je rekao, da je ovaj festival zaživeo jer je dobio institucionalnu sigurnostm na čemu smo mi insistirali prethodne četiri godine.

Ove godine, sem pozorišta iz Srbije, na Festivalu učestvuju i pozorišta iz Hrvatske, BiH-Republike Srpske, Crne Gore i Slovenije. Pored Magbeta, biće izvedene i predstave Škrtac, Noćna frajla, Pokojnik, Lepa Vida, Gospođica i Dekameron.

Manifestaciju je otvorio državni sekretar u Ministarstvu kulture Miodrag Ivanović. Osim pozorišta iz Srbije, na Festivalu učestvuju i pozorišta iz Hrvatske, BiH-Republike Srpske, Crne Gore i Slovenije. Festival „Teatar na raskršću“ traje do 10. septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *