Tri nagrade za niško Pozorište lutaka na festivalu u Podgorici

Tri nagrade za niško Pozorište lutaka na festivalu u Podgorici
Foto: Pozorište lutaka Niš

Na jubilarnom, Desetom međunarodnom festivalu lutkarstva – Podgorica, Crna Gora 2023, predstavi „Vuk i sedam jarića“ u režiji Davora Dragojevića, dodeljene su tri nagrade.

– Nagrada za glumačko majstorstvo Davorinu Diniću za ulogu Vuka
– Nagrada za najbolju originalnu muziku Veselinu Frenkiju Bogićeviću
– Nagrada dečijeg žirija za najbolju predstavu

Foto: Pozorište lutaka Niš

U takmičarskom programu učestvovala su pozorišta iz Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije. Stručni žiri zasedao je u sastavu Goran Bulajić, reditelj i dramaturg из Crnе Gorе, Aleksandar Alek Rodić, diplomirani glumac i kompozitor iz Srbije i Vladimir Lazovski, glumac u pozorištu za decu i mlade u Skoplju iz Severne Makedonije, dok je dečji žiri brojao 10 članova.

Foto: Pozorište lutaka Niš

Predsednik stručnog žirija Goran Bulajić na završnoj svečanosti istakao je: „Jubilarni Deseti međunarodni festival lutkarstva protekao je u dobroj organizaciji, istinskoj pozorišnoj radosti i svi smo skupa bili u prilici da vidimo šest predstava iz pet država. Imali smo težak zadatak da od kvalitetnog programa odaberemo najbolje.“

Predstavu „Vuk i sedam jarića“ pratilo je neverovatno interesovanje podgoričke publike. Za oba izvođenja u okviru zvaničnog programa, formirani su dugački redovi pred biletarnicom, a roditeljima je upućena molba da manju decu drže u krilu kako bi što više gledalaca moglo da dođe do karata. Samo u jednom danu predstavu je videlo preko 1.200 gledalaca, koji su glumce ispratili ovacijama. U okviru pratećeg programa festivala predstava je izvedena i pred publikom u Rožajama.

Foto: Pozorište lutaka Niš

Glumačkom ansamblu ove predstave koje čine Davorin Dinić, Marija Cvetković, Mirjana Đorđević, Srđan Milјković, Jelena Đorđević i Teodora Stojković bilo je ovo prvo festivalsko učešće nakon premijere koja je održana 7. juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *