Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu

Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je danas uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu D. Ž. zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj. Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je ona od februara do avgusta ove godine po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M. kao predsednica vanraspravnog veća donela i potpisala rešenje kojim se usvaja njegova molba za puštanje na uslovni otpust, a zauzvrat je primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru, čime je sebi i članovima svoje porodice pribavila imovinsku korist.

„Ona je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom, a sumnja se da je vaučer uplatilo privredno društvo čiji je vlasnik B.M, sin osuđenog R.M, koji je bivši direktor i odgovorno lice“, piše u saopštenju.

Foto: Screenshot Viši sud Niš

Visoki savet sudstva je danas održao sednicu i odlučio da ukine imunitet D.Ž. i odobrio je njeno hapšenje, a u toku su pretresi.

Kako se navodi, u zakonom predviđenom roku policija će osumnjičenu, uz krivičnu prijavu, sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega će biti saslušana.

Izvor: FoNet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *