Uskršnja berza u OŠ Sveti Sava

Uskršnja berza u OŠ Sveti Sava

U holu osnovne škole Sveti Sava u Nišu danas je organizovan uskršnji bazar na kome su deca prodavala i kupovala jaja i ukrase koje su sami napravili. Dečja graja, šarenilo boja i ručno rađeni ukrasi na štandovima malih preduzetnika, učenika od prvog do četvrtog razreda.

– Sa velikim zadovoljstvom učestvujemo u aktivnostima koje se izvode oko Vaskrsa, kaže Violeta Ignjatović, učiteljica OŠ Sveti Sava u Nišu. Danas je u školi oranizovana uskršnja prodaja jaja koja su od stiropora ili drveta. Deca su sama ukrašavala jaja, izložba je prodajnog karaktera, a novac koji zarade pripada isključivo deci. S obzirom na to da poslednjih godina imamo i nove predmete u školi, kao što je projektna nastava, deca se na taj način uče da imaju taj preduzetnički duh gde će njihov trud biti nagrađen, tako što će oni zaraditi neki novac i osetiti zadovoljstvo kako to izgleda kad za uloženi trud budu i nagrađeni. Prodajna berza uvek izaziva veliko interesovanje i dece i roditelja i o tome se priča bar nedelju, dve, pre same akcije, ističe učiteljica.

Stefan Miladinović je učenik trećeg razreda i kaže da voli da pomaže mami oko farbanja jaja, ako nije, kako kaže, napolju da se igra sa decom jer, ipak, igra je važnija. Sada prodajem zečiće, šargarepice i ukrašena jaja i skoro sve sam prodao, zadovoljno kaže Stefan.

Saša Milosavljević, učenica trećeg razreda kaže da je za prodaju pripremila neke uskršnje stvarčice. Imam zečiće i patkice od papira. Puno toga smo prodali danas. Mama i tata su pomagali u izradi predmeta.

I Emina Šabanović pripremila je proizvode za prodaju, a u izradi su joj pomogli mama i tata. Ukrašavali smo jaja bojama, ukrasnim papirima, nekim šarama, kaže Emina.

– Moj unuk Vukan je ovde i ja sam došla da ga podržim u ovoj akciji, kaže jedna baka. Kupiću neko jaje da se deca raduju, pošto je danas praznik koji nagoveštava dolazak Vaskrsa.

Sve u svemu, današnjom berzom očigledno da su zadovoljni i prodavci, mali preduzetnici i njihovi kupci-mame, tate, bake i deke i njihovi učitelji i učiteljice koji su ovog puta bili u ulozi kupaca. Predmeti koje su izradile vredne ruke učenika od prvog do četvrtog razreda OŠ Sveti Sava u Nišu krasiće vaskršnju trpezu svih onih koji su danas došli i podržali kreativnost ovih malih preduzetnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *