Više od 430 hiljada prijava za penzionerske kartice

Više od 430 hiljada prijava za penzionerske kartice

Za samo dve nedelje, više od 430 hiljada penzionera prijavilo se za penzionerske kartice. Kako bi najstarijim sugrađanima pomogli pri prijavljivanju, danas je u centru Niša organizovana promocija. Penzionerska kartica donosi brojne pogodnosti i olakšice za kvalitetniji život najstarijih sugrađana, a u Gradskoj kući u Nišu potpisan je ugovor o saradnji sa 17 privrednika.

Velika gužva i redovi ispred štandova PIO fonda u centru grada najbolje pokazaju kakvo je interesovanje penzionera. Zahtevi se popunjavaju elektronski, a većina već zna kako će koristiti kartice.

– Ja volim da idem u pozorište, tako da se nadam da ću tu imati neki popust, kaže Milanka M.

– Kao mladić, voleo sam sport, a video sam da je potpisan ugovor sa SC Čair, tako da ću imati gde da koristim, kaže Miroslav S.

Više od 200 firmi u celoj Srbiji do sada je potvrdilo učešće u ovom projektu.

– Penzionerska kartica je jedan od direktnih načina kako mi pomažemo penzionerima i kako država brine o njima. Ja sam zaista srećan što je veliko interesovanje u svim gradovima i zbog toga što se veliki broj društveno-odgovornih kompanija javio, kaže Relja Ognjenović, direktor Republičkog fonda PIO.

Kartica omogućava pogodnosti i popuste pri kupovini, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da se svakodnevno veliki broj penzionera interesuje.

– Nema dana da se u Gradskoj kući ne jave penzioneri i pitaju kako i na koji način mogu da se prijave za penzionersku karticu, zato smo odlučili da danas promovišemo i verujem da će naši najstariji biti zadovoljni svim onim popustima koje će dobiti uz karticu, kaže Sotirovski.

Kartice će biti aktivne od oktobra, a nadležni pozivaju sve društveno-odgovorne kompanije da se jave i učestvuju u ovoj akciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *