Lepši i zeleniji Niš

Lepši i zeleniji Niš

Park na niškom keju postao je bogatiji stablima lišćara, koja su zaposleni kompanije Mondelez international posadili u partnerstvu sa JKP Medijana Niš. Da bi Niš bio mesto uživanja svih nas, zdrava životna sredina je imperativ, poručili su organizatori akcije.

– Danas smo se okupili ovde povodom Svetskog dana šuma koji se obeležavao prošle nedelje. Pokrenuli smo veliku akciju sadnje drveća u nekoliko gradova širom Srbije, rekla je medijima Ana Jovanović iz kompanije Mondelez international.

Danas ćemo posaditi i ozeleniti park u ulici 7. jula u Nišu i time dati doprinos očuvanju životne sredine. Juče smo sadili u Novom Sadu, a do kraja nedelje ćemo posaditi i u Kragujevcu nove sadnice. Naša kompanija održivost prepoznaje kao jedan od prioriteta i na globalnom nivou nastojimo da razvijamo projekte koji su bitni za naše poslovanje, a u isto vreme da pokrećemo pozitivne promene u lokalnim zajednicama. U planu je da do kraja godine posadimo nekoliko stotina stabala drveća širom Srbije, danas ćemo u Nišu posaditi više desetina stabala, u saradnji sa JKP Medijana.

Nakon akcije sadnje novih sadnica drveća u parkovima u Kragujevcu i Nišu, planirana je i velika jesenja akcija u Beogradu.

Jovanović poručuje da je važno da svako od nas prepozna koliko pojedinačno može doprineti očuvanju životne sredine, poručuju zaposleni u ovoj firmi.

A mi dodajemo: Čuvajte i volite prirodu, parkove, svoj grad, vodite računa o tome gde bacate smeće, jer samo od nas samih i našeg ophođenja zavisi u kakvom ćemo okruženju živeti i šta ćemo deci ostaviti, jer setite se stare izreke – Ne nasleđujemo Zemlju od naših predaka, pozajmljujemo je od naše dece!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *