Vodite računa o sebi, ne boravite na otvorenom kad se najavi nevreme!

Vodite računa o sebi, ne boravite na otvorenom kad se najavi nevreme!

Foto: Screenshot 192 RS

Na području zapadne Srbije, u Šumadiji i Pomoravlju na snazi je crveni meteo-alarm zbog mogućnosti vetra i grmljavine. Vanredna situacija na snazi je u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Šidu, Rumi, Irigu i Sečnju.Tokom sinoćnje oluje u Novom Sadu poginulo je dete staro 11 godina. Portparol Hitne pomoći Zoran Krulj rekao je da je reč o udaru struje.

„Primili smo poziv u ulici Vuka Mandušića, reč je o udaru struje kod dečaka starog 11 godina. Ekipe su reagovale po prvom prioritetu, sprovedene su mere kardiopulmonalne reanimacije, ali dečak je podlegao povredama i preminuo“, rekao je Krulj za medije.

Foto: Screenshot NS uzivo

U Kovačici je nakon udara groma stradala žena i u Bačkoj Palanci muškarac koji je golim rukama hteo da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu kapiju.

Orkanska oluja, koja je sinoć ponovo pogodila Novi Sad, polomila je i iščupala veliki broj stabala drveća u drvoredima i gradskim parkovima, a zbog sanacije posledica štete i gradski parkovi biće zatvoreni za posetioce dok se ne ukloni oboreno i polomljeno drveće, saopštilo je Gradsko zelenilo.

Iz ovog preduzeća su saopštili da je neophodno da se ukloni i veliki broj grana koje je vetar polomio i koje vise sa drveća i mogu predstavljati opasnost po prolaznike. Svi parkovi biće ograđeni trakama za opasnost, a na građane se apeluje da ne ulaze u parkove dok se ne saniraju sve posledice oluje.

JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad obezbedilo je rad kontakt centra za prijavu štete na drveću uzrokovane sinoćnom olujom. Ukoliko je u vašem okruženju došlo do oštećenja drveća možete to prijaviti na telefon 021/21-00-266, u periodu od 6 do 16 časova.

Molimo građane da budu strpljivi i da ukoliko je moguće pošalju slike sa tačnom lokacijom, apeluju iz ovog preduzeća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *