Cene na crnogorskom primorju iste kao u Srbiji, čak i niže

Cene na crnogorskom primorju iste kao u Srbiji, čak i niže

Toliko najavljivani turistički bum, kolone turista, prebukirani privatni smeštaj, pune plaže, restorani i lokali, što bi leto 2023. popelo na tron kada je reč o uspešnosti sezona u crnogorskoj turističkoj istoriji, sudeći po trenutnoj situaciji u perjanici turističkog prometa Crne Gore – Budvi, još nema, pišu Vijesti.

37.755 gostiju boravi na rivijeri od Jaza do Buljarice, navodi se u najnovijm izveštaju Turističke organizacije Budve, što je za četiri odsto više nego lani. I dok ugostitelji ne mogu da se pohvale dosadašnjim rezultatima, opšti stav turističkih poslanika je da trenutno u primorskim mestima najbolje posluju trgovački lanci.

Iako tabloidi u Srbiji, tradicionalno, svake godine u ovo doba, donose senzacionalističke naslove o visokim cenama na crnogorskom primorju, naše zapažanje je drugačije. Da se odmah ogradimo, nismo posećivali “ elitne“ restorane gde je, za one koji vole da sebe predstave drugima u raskošnom stilu na društvenim mrežama, „must have“ fotografija sa polupraznim tanjirima, romantična večera i skupoceno piće na stolu ( kao slučajno u kadru). Cene su na takvim mestima svakako visoke, ali u većini restorana i kafića cene pića i hrane su iste ili približne kao i u Srbiji.

Porcija od 10 ćevapa, sa pomfritom i salatama košta 8 evra u restoranu na Velikoj plaži u Ulcinju. To isto na Jazu je 9 evra. Čaša soka od 2, 5 do 3 evra. Hladan nes popili smo po ceni od 2, 5 evra u nekoliko kafića na plažama od Ulcinja do Kotora. Dakle, cene nisu paprene.

Eee, ono što nas je prijatno iznenadili jesu cene u velikim trgovinskim lancima. Cene su uglavnom niže u odnosu na Srbiju! Tako na primer, kilogram svinjskog las karea ovde košta neverovatnih od 5 do 7 evra.

Cena teletine i junetine od 9 do 10 evra po kilogramu. Mleko i jogurt platićete isto kao i u Srbiji. Voće se takođe može kupiti po istim cenama. Kilogram lubenice košta 0, 49 evra. Za kilogram grožđa treba izdvojiti 2, 5 evra. Pakovanje od 10 jaja košta 2 evra. Sve u svemu, to što nema mnogo turista sigurno nije do cena koje nisu visoke.

Primetno je da na plažama koje smo obišli nema mnogo turista. Takođe, najveći broj gostiju ne koristi ležaljke i suncobran čija se cena kreće od 15 evra za dve ležaljke i suncobran na Jazu, 10 evra na Velikoj ulcinjskoj plaži, gde ćete platiti i parking 2 evra, 10 evra na plaži Ploče, koja je po našem mišljenju i najuređenija, do čak 25 evra za par ležaljki na plaži prema Luštici. Tu nas je iznenadila ovako visoka cena, s obzirom na to da voda nije najčistija, puna je trave isl…Jedini „užitak“ je muzika koja trešti iz restorana na plaži za one koji uživaju u toj vrsti turbo folk muzike. Na ulazu će vas dočekati i tabla sa natpisom da se ležaljke naplaćuju do 19 sati, iako je odlukom nadležnih naplaćivanje do 17 sati. Sve u svemu, ne preporučujemo ovu plažu. Što se tiče gužvi u saobraćaju, nema ih kao ranijih godina. Kolone se stvaraju u pravcu prema i iz Budve, na ostalim saobraćajnicama je stanje uobičajeno, nema zastoja.

Naš predlog je da posetite stari grad u Kotoru koji nudi bogat kulturno umetnički sadržaj u večernjim satima.

Lep je osećaj kad prošetate njegovim uskim uličicama i uživate u živopisnoj istoriji palata i kuća koje se u u njemu nalaze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *