Voz udario dečaka u Nišu

Voz udario dečaka u Nišu

Petnaestogodišnji dečak povređen je jutros u Nišu kad je na njega naleteo teretni voz, u blizini centra grada. Povređeni dečak primljen je u Univerzitetski klinički centar stabilnih vitalnih parametara, ali je zbog preloma rebara i kontuzije pluća prebačen na Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju.

Policija je dobila informaciju o nezgodi oko osam časova u ulici Dimitrija Tucovića, a po dolasku ekipe na mesto nezgode dečaku je već bila pružena lekarska pomoć. Prema nezvaničnim informacijama, dečak je imao slušalice i nije čuo kada je nailazio voz.

Javno preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“ saopštilo je da je teretni voz naleteo na dečaka u trenutku kada su rampe bile spuštene. Objašnjavaju da je putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije. U trenutku nesreće, svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni – navodi se u saopštenju.

U Nišu su neobezbeđeni pružni prelazni višegodišnji problem, a ideja da se pruga izmesti iz Niša starija je više od 20 godina. Svaka lokalna vlast obećavala je da će ovaj problem rešiti, međutim to se još uvek nije desilo.

Nišlije koje žive u blizini, kažu da ne znaju šta još treba da se desi kako bi se ovaj problem rešio.

“Ovo je jedinstven slučaj u svetu da imate prugu u centru grada. Godinama se priča o izmeštanju, vlasti se smenjuju, a niko ništa nije uradio, ovo je sramota“, kaže jedan Nišlija.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se dešavaju ovakve nezgode u Nišu, nedavno je na istom ovom pružnom prelazu devojčicu udario voz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *