Zatvaranje kovid ambulanti u Nišu

Zatvaranje kovid ambulanti u Nišu

Dve kovid ambulante u Nišu vraćaju se u normalan sistem rada, sa nekovid pacijentima, izjavio je direktor Doma zdravlja prof. dr Milorad Jerkan.

Do prošle nedelje, dnevno je bilo i do 1.500 pacijenata, dok je sada ta brojka tri puta manja, sa tendencijom daljeg pada broja novozaraženih.
Redova koji su do pre nekoliko dana bili ispred kovid ambulanti konačno nema, sporadično se javljaju ljudi sa simptomima koji, srećom, ne daju tešku kliničku sliku. Pre tri dana zatvorena je ambulanta Branko Bjegović, a sutra će i ambulanta u SC Čair biti zatvorena za kovid pacijente. Ostaju dve ambulante, u Domu zdravlja I u naselju Duvanište, gde se dnevno može pregledati do 3.000 pacijenata.
,,Posvetićemo se nekovid pacijentima, I pored toga što smo sve vreme, konstantno radili preventivne preglede, tako da sam veliki optimista da ćemo i u narednom periodu zadovoljiti sve potrebe građana”, kaže prof. dr Milorad Jerkan za portal Odgovor.
Jerkan dodaje da je situacija sada mnogo bolja i kod najmlađe populacije, skoro četiri puta je manje novoobolele dece u odnosu na prethodnu nedelju. Sada se obavi do 30 pregleda dnevno i uglavnom su to deca predškolskog uzrasta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *