Završeni Filmski susreti

Završeni Filmski susreti

Filmski susreti u Nišu završeni su sinoć dodelom festivalskih nagrada. Glumac Petar Božović dobitnik je glavne nagrade Gran pri Naisa, za ulogu Joksima u filmu Usta puna zemlje.

Nagrada za glavnu žensku ulogu Carica Teodora pripala je Jovani Stojiljković za ulogu Vere u istoimenom filmu. Nagrada Car Konstantin za glavnu mušku ulogu dodeljena je Denisu Muriću za ulogu Zizija u filmu Indigo kristal.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Marija Bikić za ulogu Jele iz filma Oluja, a za izuzetnu mušku ulogu nagrađen je Miloš Timotijević, koji je igrao Aljošu u filmu Trag divljači.

Najbolji debitant Filnskih susreta je Andrej Nježić, za ulogu Miše u filmu Svilen konac.

Za najbolju epizodnu žensku ulogu nagrađena je Tanja Pjevac, za ulogu u filmu Manja. Za najbolju epizodnu mušku ulogu proglašeni su Ninoslav Ćulum i Vladimir Maksimović, za uloge blizanaca Petra i Pavla u filmu Ovuda će proći put.

Specijalno priznanje žirija dobila je Jana Ivanović za ulogu u filmu Što se bore misli moje i Stefan Jeftović za ulogu u filmu Ko živ ko mrtav.

Na festivalu su dodeljene i specijalne nagrade za glumačka ostvarenja u filmovima i serijama koji su prikazivani tokom prošle godine.

Nagrada za doprinos žanru komedije „Milorad Mandić Manda“ dodeljena je Slobodanu Bodi Ninkoviću.

O nagradama na Filmskim susretima odlučivao je žiri u sastavu: predsednica žirija Nada Blam, glumci Branislav Lečić i Vladica Milosavljević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *