Bravo za nišku Kliniku za kardiohirurgiju !

Bravo za nišku Kliniku za kardiohirurgiju !

Lekari niške Klinike za kardiohirurgiju podneće u ponedeljak nadležnim ustanovama i resornom ministarstvu inicijativu da rade operacije i vikendom, ne tražeći za to nikakvu finansijsku nadoknadu. Ovu odluku su jednoglasno na kolegijumu doneli svi zaposleni lekari, njih 34, kako bi pomogli pacijentima koji čekaju na operaciju.

– Želimo da eliminišemo liste čekanja, koje su u ovom trenutku oko tri meseca. 130 pacijenata čeka na kardiohiruršku intervenciju, kaže direktor Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić. Na kardiohirurškim listama, pacijenti mogu preminuti dok čekaju operativni zahvat. Želimo da od Nove godine, naša klinika radi i subotom i nedeljom kardiohirurške operacije, sa željom da pomognemo našim pacijentima. Tražimo da nam se odobri ovaj vanredni rad vikendom i obezbedi neophodni materijal za rad i želimo da radimo to bez ikakve finansijske nadoknade, kaže Milić.

 

– Ja pozivam i ostale naše kolege, i u Nišu i u celoj Srbiji, da nam se pridruže u ovoj inicijativi kako bismo svi pokazali da nam je Hipokratova zakletva iznad nekih drugih vrednosti, ističe direktor Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić.

Od početka godine do sada, na niškoj Klinici za kardiohirurgiju urađeno je 469 operacija, a procenjuje se da će do kraja godine biti više od 500, što je, u odnosu na prošlu godinu, povećanje za 60 odsto. S obzirom na to da su u Srbiji, kao i u svetu, kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok smrti, ostaje očekivanje da će nadležni dati zeleno svetlo ovoj inicijativi, koja je naišla na veoma pozitivne reakcije javnosti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *