Danas se obeležava Međunarodni dan babica

Danas se obeležava Međunarodni dan babica

Od 1992. godine 5. maj se obeležava kao Međunarodni dan babica.

Najsrećniji trenutak u životu svake žene je kada postane majka. Tu sreću sa njima svakodnevno dele babice. Upravo zato kažu da je ovo jedan od najlepših i najodgovornijh poziva. Snežana Mitić već 20 godina radi ovaj posao i kaže da joj ni dan danas ništa ne predstavlja problem.

– Naš posao jeste težak i stresan, ali je istovremeno i mnogo lep, jer su najlepši trenuci upravo kada čujete plač bebe, dodaje Snežana.

Obeležavanjem Medjunarodnog dana babica u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu počela je nedelja medicinskih sestara tokom koje će biti organizovane brojne aktivnosti.

– Pripremili smo niz aktivnosti gde ćemo svoju profesiju prikazati na jedan drugačiji način, pokušaćemo da približimo Nišlijama naš posao. Meni je posebna čast što sam na čelu jedne armije medicinskih sestara koje svoju profesiju obavljaju najhumanije što mogu, kaže glavna sestra UKC Niš Sonjica Radić.

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu radi 1896 medicinskih sestara, a Kovid bolnici u Kruševcu 436.

– Klinički cenar Niš je druga po veličini zdravstvena ustanova u Srbiji ima mnogo razloga da se ponosimo našim radom, a posebno onim što smo postigli u vreme pandemije. Ono na šta su naši lekari ponosni jeste i angažovanje medicinskih sestara i tehničara tokom ove dve godine.

Svetski dan medicinskih sestara obeležava 12. maja se u znak sećanja na dan kada je rođena Florens Najtingel, bolničarka i začetnica modernog sestrinstva i profesionalnog obrazovanja medicinskih sestara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *