Filozofski fakultet u Nišu dobio TV studio

Filozofski fakultet u Nišu dobio TV studio

Filozofski fakultet u Nišu dobio je svoj prvi televizijski studio, gde će svi studenti novinarstva sticati znanja i veštine koje će im koristiti u daljoj karijeri.

Trema i strah prestaju onog trenutka kada se uključe kamere, a sada će i zvanično svi studenti novinarstva u Nišu moći u to da se uvere.

Studentkinja druge godine Filozofskog fakuleta Ksenija Dimitrijević kaže da su do sada imali priliku da pišu za Studentski dnevni list, ali da je ovo potpuno drugačije jer će moći da se oprobaju i u ulozi tv voditelja.

Na televizijski studio čekalo se punih 18 godina. Reč je o najsavremenijem multimedijalnom edukativnom prostoru koji je od velikog značaja za budući rad fakulteta.

Studenti već razmišljaju o tome šta bi sve mogli da urade. Ova oprema omogućava direktan stream na Internet tako da ovde mogu da se realizuju brojne ideje, od podkasta do različitih emsija, kaže upravnik Departmana za novinarstvo i komunikologiju Neven Obradović.

U studiju će raditi profesori i saradnici sa predmeta na kojima se izučava kreiranje audio i video sadržaja, a poslednjih godina za Departman za novinarstvo i komunikologiju vlada najveće interesovanje.

TV studio je opremljen donacijom Ambasade SAD-a u Srbiji, čija je vrednost 30 hiljada evra.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *