Dr Dragan Milić: Opozicija je pobedila

Dr Dragan Milić: Opozicija je pobedila

Predstavnici četiri opozicione stranke u Nišu, prevođeni dr Draganom Milićem, saopštili su danas na konferenciji za medije da je opozicija pobedila u Nišu i poručili da neće učestvovati na eventualnim novim izborima.

Molim sve birače da nam i dalje veruju. Možete da organizujete izbore koliko hoćete, ali bez nas. Mi nove izbore nećemo prihvatiti, izbori su završeni voljom građana koji su pokazali da SNS više nema većinu. Besmisleno je da organizujete stalno izbore, na dva ili tri meseca, da se igramo klikera nećemo. Budite ozbiljni, nemojte na Nišu da polomite zube i da zbog Niša izgubite vlast u celoj Srbiji. Pokažite da ste vitezovi i priznajte da ste izgubili, poručio je Milić.

On je istakao da je tim opozicije odlučio da pravnim sredstvima dokaže pobedu i da neće podleći pritiscima da se demonstrira na ulici.

Svi mi zajedno imamo 3.332 glasa više od vladajuće stranke. Ako računate glasove, oni koji nisu prešli cenzus, koji su nesumnjiva opozicija, ta cifra se približava broju od 6.000. Dakle, nemojte nikoga da ubeđujete da kada dobijete 3.332 glasa manje, da ste vi pobedili, rekao je Milić.

On je najavio danas da će preuzeti vlast u najvećoj gradskoj opštini Medijana.

Tamo je razlika više od 6.000 u korist opozicionih lista i mi ćemo tamo formirati novu većinu, novu vlast, u kojoj će biti 15 odbornika iz opozicije i 12 odbornika bivše vlasti, rekao je Milić. Takođe, dodao je i da je na jučerašnjem sastanku dogovoreno da se ukine najmanje 10 do 15 funkcija koje postoje, raznih predsednika komisija i savetnika i da to znači da „Medijana više neće biti mesto za uhlebljenje partijskih ljudi“.

Moraće ti ljudi nešto da rade, kao što radi većina poštenih Nišlija. Samo zbog ove uštede, opština će uštedeti do 15 miliona dinara i verovatno će ih opredeliti za udžbenike za decu, da naša deca ne budu diskriminisana u odnosu na decu Beograda. Borićemo se da svi budu ravnopravni.

U zapisnicima su prepravljani brojevi, što jasno pokazuje materijal u koji je “Biramo Niš” do sada imao uvid, tvrdi Đorđe Stanković ispred te koalicije.

Konstatovane su nepravilnosti na 52 biračka mesta.

Imate zapisnik gde jasno piše broj 841 i 5 glasova za Rusku stranku. Onda, na sajtu GIK-a imate 854, sa ispravljenom četvorkom na peticu i jedinicom na četvorku, kao i 6 za Rusku stranku umesto 5. Možda to nekom deluje malo, ali oni su Rusku stranku za svega 7 glasova podigli iznad cenzusa.

Stanković je rekao da će za sve uočene nepravilnosti podneti prigovore, a što se tiče rezultata, opozicija smatra da je jedini relevantan onaj koji je objavljen 3. juna u 5 sati i pročitan svim članovima GIK-a, saopšteno je danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *