GIK Niš odbacila 26 prigovora, prihvaćeno 9

GIK Niš odbacila 26 prigovora, prihvaćeno 9

Gradska izborna komisija u Nišu odlučila je jednoglasno da prihvati 9 prigovora od podnetih 35, povodom lokalnih izbora održanih 2. juna.

Gradska izborna komisija ostale prigovore je većinom glasova odbacila ili odbila, saopštila je večeras predsednica GIK-a u Nišu Danijela Milićević. Rok za odlučivanje još uvek teče. Sutra je sednica Gradske izborne komisije, nakon čega će obavestiti javnost, navela je Milićević.

Podsećamo, opozicija u Nišu je do 5. juna podnela 35 prigovora GIK-u zbog utvrđenih nepravilnosti u izbornom materijalu.

GIK ima rok od 72 sata od prijema prigovora da donese i objavi na veb prezentaciji RIK-a rešenje o prigovoru, a žalbu na ta rešenja podnosilac prijave može podneti nadležnom Višem sudu u roku od 72 sata od objavljivanja.

Gradska izborna komisija Niša donela je odluku o utvrđivanju preliminarnih rezultata izbora za odbornike Skupštine Grada Niša održanih 2. juna, prema kojima je, na osnovu obrađenih 100 odsto biračkih mesta, lista „Aleksandar Vučić-Niš sutra“ osvojila 30 mandata, Grupa građana „Dr Dragan Milić“ 16, lista „Biramo Niš Đorđe Stanković“ 10 , lista „Dr Savo Manojlović-I ja sam Niš-Kreni promeni“ dva mandata, lista Ujedinjeni-nada za Niš dva mandata, a Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu-Tihomir Perić jedan mandat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *