Sunčano i veoma toplo vreme narednih dana

Sunčano i veoma toplo vreme narednih dana

Pretežno sunčano i toplo vreme u Srbiji. Ponegde, u brdsko planinskim predelima i na krajnjem severu Vojvodine, posle podne moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZS).

Jutarnja temperatura biće od 14 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

U nedelju, takođe, veoma topao i sunčan dan, uz temperaturu do 34 stepena. Ujutru i pre podne na severu Srbije ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom sa grmljavinom. U toku dana pretežno sunčano i veoma toplo, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, ujutru i pre podne na severu Srbije kratkotrajno i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 15 do 22, najviša od 32 do 34 stepena.

I u ponedeljak, 10. juna, očekuje nas pretežno sunčano i toplo vreme. Tokom dana uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa kratkotrajnom kišom i pljuskom sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 16 do 23, najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

Utorak, 11. jun: Pretežno sunčano i toplo, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost. Na severu Vovodine, kao i ponegde u brdsko-planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar u većini krajeva slab i umeren severozapadni, a u južnim predelima umeren, povremeno i jak jugozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni, najviša od 27 na severozapadu do 32 stepena na jugu i jugoistoku, saopštio je RHMZ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *