Grad Niš će dograditi kuću porodice Karimanović

Grad Niš će dograditi kuću porodice Karimanović
Foto: Odgovor

Kuća porodice Karimanović, čiju je ćerku pre dve godine oteo Malčanski berberin u Suvom dolu, biće dograđena i na taj način biće rešen njihov stambeni problem, kazala je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.
U staroj kući, bez kupatila, u svega 40 kvadrata živi porodica Karimanović. Nakon situacije, koja je ih je nažalost zadesila, jedino što je roditeljima male Monike bitno jeste da joj sada obezbede uslove za lepše detinjstvo.

Foto: Odgovor

– Monika je sada osmi razred i ovo zaista nisu uslovi u kojima može se živi, kazao je otac devojčice Robert Karimanović.

Foto: Odgovor

– Grad je ranije ponudio porodici socijalni stan na korišćenje, ali su ga oni odbili, pa je dogradnja kuće bila jedino rešenje, kazala je gradonačenica Niša Dragana Sotirovski.
– Mi smo kao prvi zadatak koji smo imali legalizovali kuću, operativa je sada spremna i ostaje samo da sačekamo građevinsku dozvolu, ističe gradonačelnica.
Idejno rešenje uradile su arhitekte Zavoda za urbanizam, radovi će krenuti odmah po dobijanju građevinske dozvole i biće završeni u roku od tri meseca.
Podsetimo, na njihov dugogodišnji stambeni problem prvi je ukazao predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić.

Foto: Odgovor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *