Knjiga u kojoj je vaše dete glavni junak!

Knjiga u kojoj je vaše dete glavni junak!

Na našem tržištu, odnedavno se mogu naći personalizovane knjige za decu, gde je vaše dete, imenom i likom, glavni junak knjige, čije su teme prilagođene uzrastu i interesovanju deteta. Izdavač je Radoznali vrabac. Da li možete zamisliti tu radost deteta kada na koricama ugleda svoje ime i lik? Kada otvori knjigu, sreća je još veća, jer je vaše dete zapravo glavni junak koji prolazi kroz različite avanture. I na kraju knjige, još nešto! Mama i tata, baka, deka, tetka, drug, drugarica… može ostaviti ličnu poruku sa fotografijom koja će se naći na koricama knjige.

Kako se rodila ideja za stvaranje ovog zaista kreativnog i jedinstvenog sadržaja?

Ekipu Radoznalog vrapca je ujedinila zajednička vizija – da inspirišu maštu kod  najmlađih,kaže Srđan Mirkajlović iz Radoznalog vrapca. U njihovim knjigama vaše dete je, imenom i likom, heroj avanture koju mu čitate. Mnoge studije i stručnjaci govore o tome da personalizacija sadržaja ima vrlo pozitivan uticaj na razvoj deteta jer kada dete sebe vidi u priči brže savlada i usvaja nova znanja, pismenost i jezik.

Poznati psihoterapeut dr Zoran Milivojević kaže da su personalizovane knjige, u kojima je dete glavni junak, dobre za dečji razvoj.

Pažljivo birane psihološke, moralne, edukativne i vaspitne poruke, koje se provlače kroz priče Radoznalog vrapca, imaju za cilj da dete kao glavni junak lakše usvaja te poruke. To je jedna od prednosti personalizovanih knjiga za decu, ocenjuje Milivojević.

Ovo je idealan poklon za predstojeće novogodišnje i Božićne praznike, ali i za svaki dan. Verujemo, dragi čitaoci, da smo ovim tekstom dali ideju roditeljima, bakama i dekama, drugarima… za veoma originalan poklon.

Knjige se naručuju preko sajta https://radoznalivrabac.rs/, prvo treba izabrati priču, zatim uneti detetovo ime koje će stajati na koricama i u samom tekstu, ističe Mirkajlović. Drugi korak je pravljenje lika deteta, tako što se bira tip frizure, kao i boja kose i očiju. U sledećem koraku se unosi posveta onoga ko poklanja knjigu i fotografija po želji, koja se štampa na poleđini knjige. Naše knjige su namenjene mališanima do 10 godina.
Svaka knjiga je priča za sebe s različitim vrednostima koje se provlače kroz tekst, a koje su važne za uzrast za koji je knjiga pisana.

Kroz kakve sve avanture vaši junaci prolaze, koje su teme knjiga?

U asortimanu imamo 11 knjiga:
Novogodišnja avantura za dvoje dece
Novogodišnja avantura (za jedno dete)
Knjiga o meni (priča kako je beba došla na svet)
Putovanje kroz vreme
Obično neobičan dan (za dvoje dece)
Crveno-beli svet
Šta ću biti kad porastem
Lepo sanjam
Svet osećanja
Potraga za Radoznalim Vrapcem
Učim sa Radoznalim Vrapcem

Eto, ovo je jedna od naših ideja šta detetu kupiti, a da se vaš poklon po originalnosti izdvoji u moru drugih. Knjiga, koju će čitati i deca vaše dece, a i naredne generacije svakako je uvek dobar izbor. Naša je preporuka: Poručite knjigu i pratite reakciju deteta, jer mi vam tu sreću, iznenađenje, začuđenost i ushićenje kako je baš on/ona glavni lik neke knjige, ne možemo dočarati. Uverićete se sami.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *