Konkurs za besplatan boravak u banjama

Konkurs za besplatan boravak u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) raspisao je konkurs za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju u banjama.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama i lečilištima Srbije u trajanju od 10 dana imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija iznosi do 37.809 dinara i koji, osim penzije, nemaju druga lična primanja.

Kako se navodi u saopštenju Fonda PIO, penzioneri se na konkurs mogu prijavljivati do 2. marta.

Pravo da se jave na oglas imaju i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 37.809 dinara.

Uz prijavu je potrebno podneti penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva (izvod banke, potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja i drugo), raspoloživu medicinsku dokumentaciju ukoliko je korisnik poseduje, popunjenu prijavu sa izjavom na propisanom obrascu, gde želi da koristi rehabilitaciju, da osim penzije korisnik nema drugih ličnih primanja, da nije koristio rehabilitaciju po oglasu u 2020., 2021. i 2022. i da ovlašćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju.

Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale gde penzioneri imaju prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda PIO, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.

Penzioneri sa Kosova i Metohije sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije Kosova i Metohije, prijave treba da podnesu najbližoj filijali Fonda PIO. Iz Fonda dodaju da članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *