Nepromenjeno stanje devojčice, utvrđuje se odgovornost nadležnih

Nepromenjeno stanje devojčice, utvrđuje se odgovornost nadležnih

Devojčica (12) iz Kuršumlije koja je teško povređena kada je juče na nju pao deo ringišpila na vašaru, u stabilnom je stanju, izjavio je danas direktor Unverzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić.

On je rekao da su lekari procenili da trenutno nije potrebno da devojčica bude operisana. Ona je sedirana (uvedena u indukovanu komu) i priključena na mašinu za disanje. Sve se to radi da bi se njeno stanje stabilizovalo. Nakon toga će se proceniti najbolji način lečenja“, rekao je Perišić.

Prilikom pada dela konstrukcije ringišpila, na platou kod Autobuske stanice u Kuršumliji, juče je povređeno 13 dece. Dvanaestoro dece prošlo je sa lakim telesnim povredama, rekla je direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranija Petrović.

Zaštitnik građana danas je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Opštinske uprave Kuršumlija. Zaštitnik građana, kako je navedeno u saopštenju, od Opštinske uprave Kuršumlija traži da ga u roku od osam dana informiše o svim okolnostima slučaja, a posebno da li su lokalni nadležni organi u konkretnom slučaju utvrdili da li je vlasnik ringišpila imao dozvolu za postavljanje. Od nadležnog organa Zaštitnik građana dalje traži da ga izvesti da li je vlasnik ringišpila posedovao atest za ispravnost i njegov bezbedan rad, kao i ko je vlasniku ringišpila izdao takav atest.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je juče da je uhapšen vlasnik ringišpila, kao i vlasnik koji je plac iznajmio za ringišpil.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *