Otvoren Sajam turizma u Nišu

Otvoren Sajam turizma u Nišu

Najznačajnija turistička manifestacija jugoistočne Srbije, 24. Međunarodni sajam turizma, otvoren je danas u Nišu. U naredna tri dana, svi posetioci imaće priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom i atraktivnim destinacijama u našoj zemlji, ali i regionu.

Sajamski popusti, nagrade, konferencije, kao i organizovane posete turističkim atrakcijama, očekuju sve one koji dođu na Sajam turizma. Sudeći po interesovanju posetilaca, Srbija je ove godine destinacija broj 1.

– Planiram da posetim istočnu Srbiju, tačnije taj deo oko Negotina, video sam sada na sajmu neke zanimljive stvari koje želim da obiđem, kaže Aleksandar S.

– Ovo je drugi put da sam ovde i ja sam oduševljena, zaista uživam. Ovde sam sa prijateljima iz Srbije, znaju da volim da istražujem, došli smo da vidimo kakva je turistička ponuda Srbije i šta sve možemo da obiđemo, kaže Anna iz Poljske.

Tokom tri dana trajanja sajma predstaviće se više od 150 izlagača iz Srbije i regiona, turističke organizacije, agencije, organizatori aktivnog odmora i mnogi drugi. Ideja je da se na jednom mestu poveže turistička ponuda balkanskih destinacija i da Niš postane mesto koje će spajati Istok i Zapad.

– Izuzetan porast broja stranih i domaćih turista u našem gradu, nakon pandemije, usmerava ka tome da moramo ubrzano da radimo na kreiranju turističkih proizvoda i aranžmana, ali i na našem povezivanju sa turističkim organizacijama iz regiona, kaže Dragana Božić, direktorka TO Niš.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Severna Makedonija, koja će predstaviti svoju kulturu i turističke potencijale.

– Ako govorimo o Nišu, Srbiji, Makedoniji, za mene, kao turističkog radnika, ne postoje državne granice, postoje samo destinacije tamo gde ljudi vole da putuju, kaže Ljupče Janevski, direktor Agencije za promociju i podršku turizma Severne Makedonije.

Sajam je otvoren do 1. aprila, a ulaz je za sve posetioce besplatan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *